scroll to discover ➝
Als je mij kent, of volgt via instagram, dan weet je dat ik een enorme Showit-fan ben. Ik hou zó van dit CMS systeem en dat komt vooral, omdat het echt makkelijk in gebruik is. Niet alleen voor mij als designer maar ook voor jou! Nadat ik je website aan jou overgedragen heb, heb ik er alle vertrouwen in dat jij er ook goed mee overweg kan.
Geen
idee
wat
Showit
is?
Showit is een CMS systeem waarin je een website kunt maken. Waarschijnlijk heb je weleens van Wordpress gehoord of misschien Wix of Squarespace. Maar Showit is echt een next-level systeem. Het is een visuele websitebuilder waarvoor je géén kennis nodig hebt van coderen of andere technische achtergrond nodig hebt. Werk je met Canva? Dan kan je ook met Showit werken. Het is De app, waar je je site in bouwt, werkt met een ‘drag & drop’ systeem. Je sleept simpelweg de elementen die jij nodig hebt, naar de plek waar jij het wilt hebben. Zo bouw je eenvoudig je website op.
Let me Showit it to you
➝ Voordelen:
Creatieve vrijheid: Met Showit heb je volledige controle over het design van je website. Je kunt elk element naar wens aanpassen en vormgeven.
➝ Gebruiksvriendelijkheid:
De intuïtieve drag-and-drop interface maakt het eenvoudig om pagina's te maken en aan te passen, zelfs als je geen ervaring hebt met webdesign.
➝ Responsief design:
Showit zorgt ervoor dat je website er op elk apparaat fantastisch uitziet en perfect werkt, of het nu op een desktop, tablet of smartphone is. Een bepaalde lay-out kan er fantastisch uitzien op een desktopscherm, maar op de telefoon helemaal door elkaar lopen en onoverzichtelijk worden. Het voordeel van Showit is dat je de pagina voor mobiel compleet naar eigen inzicht kan aanpassen, zodat jouw pagina’s ook mobiel goed tot hun recht komen.
Ik weet als geen ander dat je al een bepaald plaatje in je hoofd kan hebben van hoe jouw website eruit moet komen te zien. Zo zitten creatievelingen meestal in elkaar. Showit is daarom ideaal voor creatieve ondernemers die hun online aanwezigheid willen versterken met een unieke, dynamische en sterk converterende website (oftewel: betalende klanten krijgen). Of je nu een fotograaf, ontwerper, coach, consultant of een ander type creatieve professional bent, Showit is de perfecte tool voor jou, omdat je het design van je website zelf in de hand hebt én altijd kan aanpassen. Want als het goed is, staat jouw bedrijf nooit stil en veranderd jouw stijl van tijd tot tijd. Hoe fijn dat jouw website daarin mee kan bewegen en niet een statisch iets is, wat jarenlang hetzelfde blijft en verstoft.
Showit werkt met 3 verschillende abonnementen. Wanneer je niet met een blog werkt, dan is de eerste optie genoeg voor jou. Let op: de prijzen kunnen inmiddels gewijzigd zijn, dus check de huidige prijzen op https://showit.com/pricing.
Hoe maak je een website in Showit?
Het maken van een website in Showit kan in principe iedereen. Maar… niet iedereen heeft de expertise van een grafisch designer of de kennis over hoe je een website strategisch indeelt bijvoorbeeld. Ik zeg zelf altijd: schoenmaker blijf bij je leest. Besteed je tijd aan waar je goed in bent, waar je blij van wordt. Natuurlijk kan jij je compleet verdiepen in het zelf bouwen van een website, maar dit kost je waarschijnlijk meer tijd (en dus geld) dan wanneer je dit uitbesteedt.
Je hebt vier opties:
1. Verdiep je in Showit en bouw je eigen website. Showit heeft een uitgebreide Help Centre waarin je alles vindt wat je nodig hebt. Het is echter wel allemaal in het Engels. Je kan ook mijn Nederlandstalige Showit Cursus aanschaffen. Dan heb je alles wat je moet weten bij elkaar én in het Nederlands aan je uitgelegd door middel van tekst en handige video’s waarin je direct ziet hoe het moet.
2. Laat je website door een grafisch designer maken. Je vindt op de website van Showit een lijst met door hun erkende Showit Designers (zie je mij ertussen staan? *proud*). Je geeft al jouw voorkeuren door aan de designer aan hij/zij gaat voor je aan de slag om een complete website te maken voor jouw bedrijf. Ontdek hier wat ik voor jou kan betekenen.
3. Koop een Showit template en pas deze zo aan dat het uiteindelijk jouw eigen website is. Zo heb je in de basis een goed doordacht design en alle elementen die voor een website nodig zijn én kan je toch je eigen ideeën doorvoeren of wat spelen met de elementen om te ontdekken hoe jij het wilt hebben. In combinatie met de Showit Cursus, kan je zo je eigen website maken. Bekijk hier het aanbod van de Built by Britt templates.
4. Heb je een wat kleiner budget en wil zelf zo min mogelijk bezig zijn met het maken van je website? Dan kan je ook een Showit template kopen en de aanpassingen aan Built by Britt overlaten. Klik hier voor meer informatie hierover.
Bij Built by Britt geloven we in efficiëntie zonder in te boeten aan kwaliteit. De Showit templates bieden een snelle en effectieve manier om jouw online identiteit te creëren. De templates zitten vol met unieke, scherpe design elementen én bevatten alles wat je nodig hebt om jouw werk te laten zien en klanten te overtuigen om bij jou te kopen/boeken.
Hoe gaat het in zijn werk?
1. Kies je template. Bekijk het aanbod van Built by Britt en kies welke template het beste past bij jouw behoeften en jouw bedrijf. Kijk vooral naar de indeling. Lettertypes en kleuren etc zijn allemaal te veranderen om de template helemaal eigen te maken.
2. Pas de template aan. Dankzij het flexibele drag&drop systeem, kan je alles in de template aanpassen. Je ontvangt elke 7 dagen na je aankoop een mail met informatie over hoe je alle elementen kan veranderen. Denk aan de kleuren, afbeeldingen, teksten, maar ook de lay-out en het aantal pagina’s. Ook kan je eenvoudig een pagina dupliceren en aanpassen, zodat je extra pagina’s kunt maken die passen in het overall design.
3. Lanceren. Wanneer je tevreden bent over je website, kan je deze vrij eenvoudig lanceren. Je website moet via DNS settings gekoppelt worden (ik kan je hier altijd bij helpen!) Zij passen de SSL (dat slotje naast je domein) toe en je website staat live!
Geef je liever je hele website uit handen? Ga dan op zoek naar een webdesigner die bij jouw stijl past en die jij volledig kan vertrouwen om de website te maken waar jij vrolijk van wordt. Wat gebeurd er als je bij mij een custom website laat maken?
1. We bespreken jouw wensen. Door middel van een online call bespreken wat je in je hoofd hebt, wat je nodig hebt en hoe jij het voor je ziet. Deze call is bedoeld om te ontdekken of wij een match zijn. Dat vind ik erg belangrijk, omdat het maken van jouw website niet zomaar iets is. Ik wil op basis van vertrouwen te werk gaan en dat gaat twee kanten op. Ik moet er zelf zeker van zijn, dat ik kan leveren wat jij verwacht. En visa versa.
2. Zien we het beide zitten? Dan ontvang je van mij een uitgebreide vragenlijst waarin ik je vraag naar het waarom achter je bedrijf, naar wat je wilt uitstralen en je mag hierin je content aanleveren (teksten/afbeeldingen etc).
3. Vervolgens ga ik voor je aan de slag. Ik ga helemaal from scratch aan het werk om de website te maken die past bij jouw bedrijf en het bestaansrecht van jouw bedrijft draagt. Ik bepaal vooraf hoe jouw website logisch en strategisch ingedeeld kan worden. Ook voeg ik SEO elementen toe, zodat jouw website uiteindelijk ook goed vindbaar wordt online.
4. We plannen meerdere revisie momenten in, zodat jij kan bijsturen en je mening kan geven op je website.
5. Wanneer de website is afgerond, zorg ik dat deze gelanceerd wordt en kan je je website in gebruik nemen!
Een webdesigner is verantwoordelijk voor het ontwerpen en creëren van de visuele elementen van je website. Dit houd in: het vormgeven van de lay-out, het selecteren van kleurenschema's, typografie, afbeeldingen en andere visuele aspecten om een aantrekkelijke en functionele website te maken. Hier zijn enkele van de belangrijkste taken van een webdesigner:
- Ontwerp van de gebruikersinterface (UI): Een webdesigner creëert de gebruikersinterface van de website. Dat betekent dat ze bepalen hoe de pagina’s eruitzien, hoe het menu eruit zoet en hoe de bezoekers van je website kunnen komen waar ze willen komen. Dit omvat het ontwerpen van knoppen, navigatiebalken, formulieren en andere interactieve elementen. Dit is een ontzettend belangrijk onderdeel, omdat het voor de bezoekers van je website zo makkelijk mogelijk moet zijn om te kunnen doen waarvoor ze naar je website zijn gegaan. Lukt dit niet direct? Dan zijn ze binnen enkele seconden weer van je website af.
- Lay-outontwerp: Webdesigners bepalen de lay-out van de pagina's, inclusief hoe de inhoud wordt georganiseerd. Ze zorgen ervoor dat de pagina's overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren zijn en dat het er aantrekkelijk uitziet. Te veel tekst is onoverzichtelijk, te veel beelden kan chaotisch worden. Een goede balans houden is vereist om jouw website te geven wat de bezoekers willen zien en lezen.
- Kleur- en typografiekeuzes: Webdesigners kiezen kleurenschema's die passen bij het merk of de doelstellingen van de website. Ze selecteren ook lettertypen en bepalen de juiste tekstgroottes en opmaak. Heb je zelf al een branding? Dan gebruikt de webdesigner deze naar inzicht, zodat er logisch geheel ontstaat die de look & feel van jouw merk vertegenwoordigt.
- Afbeeldingsselectie en -bewerking: Webdesigners kiezen geschikte afbeeldingen en graphics voor de website en kunnen deze bewerken om te zorgen dat ze goed passen in het ontwerp. Je kunt nog zoveel mooie beelden hebben, maar wanneer deze verkeerd worden ingezet op jouw website, komen zij niet tot hun recht. Er is kennis en inzicht nodig om een goede selectie en inzet te gebruiken.
- Responsief ontwerp: Tegenwoordig moeten webdesigners ook rekening houden met responsief webdesign, wat betekent dat de website er goed moet uitzien en goed moet functioneren op verschillende apparaten, zoals desktopcomputers, tablets en smartphones. Een bepaalde lay-out kan er fantastisch uitzien op een desktop, maar op de telefoon helemaal door elkaar lopen en onoverzichtelijk worden. Daarom wordt er tegenwoordig voor de mobiele versie van je website een aangepaste lay-out ontworpen, om hetzelfde doel te behalen met de betreffende pagina.
- Gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid: Ze moeten zich richten op het ontwerpen van een website die gemakkelijk te gebruiken is en die voldoet aan de toegankelijkheidsnormen, zodat mensen met verschillende behoeften de website kunnen gebruiken. De één komt bijvoorbeeld op jouw website voor meer informatie of om jouw portfolio te bekijken. De ander om contact met je op te nemen. Beiden moeten direct voorzien worden in hun behoeften.
- Onderhoud en updates: Na de lancering van de website kan de webdesigner verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van de visuele aspecten en het doorvoeren van updates wanneer dat nodig is. Dit kan per ontwerper variëren. Vraag dit daarom altijd na, voordat je met een designer in zee gaat.
Het uiteindelijke doel van een webdesigner is om een website te creëren die aantrekkelijk is voor jouw doelgroep, gemakkelijk te gebruiken is, en past bij de doelstellingen van jouw website, of dat nu het verkopen van producten, verspreiden van informatie, het delen van inhoud, of iets anders is. Het ontwerp speelt een cruciale rol in de gebruikerservaring en kan een grote impact hebben op het succes van jouw website. Verdiep je daarom altijd in de stijl en werkwijze van de designer en bepaal welke designer het beste bij jou past.
Wat webdesigners niet doen:
- Content maken: tekst, afbeeldingen en andere inhoud lever jij zelf aan.
- Je blogs schrijven
- Een webshop maken: Webdesigners kunnen een shoppagina voor je ontwerpen, waarop jouw producten aangeboden worden, maar koppelen, vullen en werkzaam maken van jouw online shop, behoort meestal niet bij de taken van een webdesigner.
- Jouw URL aanvragen: je bent zelf verantwoordelijk voor het kopen van een domeinnaam (jouw websitelink). De webdesigner koppelt deze vervolgens aan je nieuwe website.
- SEO-optimalisatie: Webdesigners kunnen enige kennis van SEO (Search Engine Optimization) hebben en rekening houden met de basisprincipes. Bijvoorbeeld laadsnelheid, mobiele vriendelijkheid en het toevoegen van meta en alt beschrijvingen. Echter, het diepgaande SEO-werk, zoals zoekwoordonderzoek en linkbuilding is meestal niet hun verantwoordelijkheid. SEO-specialisten richten zich wel op deze aspecten.
Klaar om aan jouw nieuwe website te beginnen?
Bij Built by Britt vind je alles wat je nodig hebt om met Showit van start te gaan en de eerste (of volgende) stap te zetten naar jouw nieuwe website. Of je nu kiest voor een op maat gemaakte website of een prachtige template, wij zorgen er samen voor dat jouw online aanwezigheid opvalt en indruk maakt op jouw (potentiële) klanten en volgers.
bekijk de shop
semi custom design
Het is tijd om te tonen wie je bent en wat voor moois jij te bieden hebt, vindt je ook niet? Bekijk wat ik voor je kan betekenen om jouw verhaal aan de wereld te laten zien.
Ben jij klaar om aan het bedrijf van je dromen te werken?